Presentacions del llibre “Catalunya terra de vi”

El dia 20 d’octubre de 2021 va tenir lloc a l’Aula d’INCAVI del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, la presentació del llibre:

“Catalunya, terra de vi » Les Denominacions d’Origen

Impulsat per INCAVI

Editat per Edicions I Propostes Culturals Andana

Amb pròleg de Josep «Pitu» Roca.

Textos de Pep Antoni Roig, Clara Antúnez, Ramon Francàs, Rafa Gimena, Esteve Giralt, Albert Martínez López-Amor, Toni Massanés, Toni Orensanz, Josep Maria Sans i Travé, Josep Sucarrats, Lluís Tolosa i Eva Vicens

Dibuixos de Lluís Masachs

Fotos de Maria Rosa Ferré

És un magnífic llibre editat en català, castellà i anglès, de mides 24x30cm. de tapa dura i 304 pàgines.

La presentació va anar a càrrec de la periodista i sommelier Ruth Troyano Puig, de Pitu Roca, Alba Balcells i Ramon Nadal Penadès, amb la participació i assistència de la majoria de persones que van realitzar els textos, de la fotògrafa i un nombrós públic.

El Josep «Pitu» Roca ens va donar una lliço de vins, de vida i d’experiències. Quin plaer escoltar la seva saviesa. “El vi és la beguda més verda, més viva i més intel•ligent”. “El patriarcat no ens ha deixat el món gaire bé. S’hauran de tenir nous gestos i caldrà una mirada més femenina…»

El dia 20 de novembre de 2021 al VINSEUM de Vilafranca, segona presentació del llibre

Avui 20 de novembre de 2021 s’ha presentat al VINSEUM el llibre “Catalunya terra de vi” Les Denominacions d’Origen, impulsat per Institut Català de la Vinya i el Vi. amb les col·laboracions de diferents escriptors, historiadors i periodistes que han fet la presentació de cada DO.

Les il·lustracions son del Lluís Masachs Mestres i les fotos son meves. Maria Rosa Ferré

Amb la col.laboració de la Denominació d’Origen Penedès

L’introducció ha estat a càrrec de Ramon Nadal Penadès com editor, la presentació a càrrec de la periodista i sommelier Ruth Troyano Puig i el tancament a carrec de l’@Alba Balcells Directora General d’Incavi.

Com molt be diu Josep «Pitu» Roca del Celler de Can Roca al seu pròleg, “Catalunya, un país de grans persones rere els vins”

El dia 20 de desembre de 2021 a l’INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS a Barcelona, tercera presentació del llibre

Un viatge de gairebé tres anys

En el meu cas, com a fotògrafa de les imatges que comparteixen els textos d’aquest llibre, la idea va néixer en poder-hi treballar un any, però s’ha allargat gairebé tres anys, perquè la pandèmia ho va capgirar tot.

A mi particularment m’ha permès conèixer Catalunya a fons, visitant tot el territori vitivinícola de les 12 Denominacions d’Origen, tant semblants però tant diferents.

Ha sigut un llarg viatge per camins de pols, entre vinyes, indrets desconeguts, amb pluja, vent, boires, sortides i postes de sol. Sempre buscant les millors llums i colors per captar vinyes i paisatges que poguessin transmetre la riquesa del nostre país. Des de les Terres de l’Ebre fins a les vinyes d’alçada de Fígols de Tremp o les del Maresme que son arran de mar o les espectaculars ondulacions del Priorat.

Només em va quedar pendent l’Empordà que és una assignatura que personalment acabaré d’alguna manera o altre i així en vàrem parlar ahir amb la Clara Antúnez, durant la presentació del llibre, ja que ella ha fet el capítol d’aquesta Denominació d’Origen.

Aprofito per destacar l’entusiasme que s’ha posat en aquest projecte que va néixer amb el Salvador Puig, l’anterior Director General d’INCAVI i el cercle s’ha tancat amb el dinamisme de l’Alba Balcells, l’actual Directora, però també cal esmentar el Salvador Rovira, la Gemma Urgell i el Ramon Nadal amb qui he compartir llargues converses i reunions per buscar el millor equilibri i les millors fotos.

Signatures Diada de Sant Jordi 2022 a Vilafranca

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s