1ª Fira del Vi a Vilafranca, 1943

A Vilafranca, localitzant aquest preciós mural de ceràmicarealitzat per l’artista local Carles Casanellas, amb el títol “En recordança de la 1ª Fira del Vi” (1943)

Aquesta primera Fira del Vi es va celebrar al parc del Tívoli, en aquell moment de propietat privada, però amb motiu de la Fira i gràcies a les gestions de Manuel Benach, l’espai va passar a ser de propietat municipal.

La Fira va ser inaugurada el diumenge dia 10 d’octubre i segons les cròniques de l’època, la van visitar unes cent mil persones. Cal recordar que aquells anys a Vilafranca hi havia 11.100 habitants i 45.000 a tota la comarca, per tant se suposa que les mateixes persones la van visitar varies vegades.

L’entrada costava 2 pessetes i degut a l’èxit la van prorrogar fins el 1 de novembre.Hi havia 94 expositors, 18 dels quals eren relacionats amb vins i aiguardents i 7 de vins escumosos.

Curiosament, segons m’acaben d’explicar, la venda d’entrades per aquesta Fira, es va fer a través de la guixeta situada a la casa Berch i Galtés, recentment adquirida per Fundació Pinnae.

Moltes gràcies Ramon Masip

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s