Gargar Festival de Murals i Art Rural 2019

Captura de pantalla 2019-05-01 12.33.31

Dies 3,4,5 de maig a Penelles, la Noguera, Lleida

El Festival

Per quart any consecutiu, a primers de maig, tindrà lloc a Penelles, La Noguera, el Gargar Festival de Murals i d’Art Rural que és una iniciativa creada per Binomic.cat amb el suport de l’Ajuntament de Penelles i la Diputació de Lleida, per difondre la cultura artística al món rural.

Aquests murals han aconseguit un magnífic reclam turístic per un poble petit on mai hi passava res interessant i ara, veuen com milers de persones els visiten, encuriosits  per veure les obres d’art de les parets de cada casa.

1 BK FOXX ZESO WF

La iniciativa va ser d’un grup de joves per donar vida i dinamitzar el poble il·lusionant als veïns i sobre tot per potenciar el turisme, cosa que sens dubte han aconseguit fins ara. En només tres anys han posat Penelles arreu del món i han creat un enorme interès, amb un total de 40.000 visites anuals, en un poble de 400 habitants.

http://www.gargarfestival.com/

1 CISCOKSL

Que vol dir Gargar

Gargar és el cant que fa la ganga o perdiu de garriga, un ocell local en perill d’extinció. Per això diuen des de l’organització que, com l’ocell, el poble no vol passar a l’oblit i desaparèixer.

1 Sabotaje al Montaje

Els artistes

Els artistes sempre son de renom i es desplacen al poble durant una setmana per pintar els murals. No se’ls paga, reben a canvi tot el material que necessiten i el pagament de l’estada.

A l’edició del 2018 més de tres-cents artistes van manifestar el seu interès en participar al Festival, però van haver de fer una selecció.

HARRY JAMES

Edició 2019

Aquest any s’hi faran 24 nous murals amb un total de 900 nous metres i aixó farà que en total que a Penelles ja tingui 100 parets pintades d’art grafits.

Enguany es compaginarà art, música, cervesa artesana i food trucks, acompanyat de tallers relacionats amb altres disciplines artístiques. Tot això en un programa de molta qualitat, engrescador per la comarca i per a tot tipus de públic.

Artistes d’enguany

Abys

Aéro

Alberto de Blobs

Alberto Montes

Blanxer

B:K

Cesc Homet

Erik Schmitz

FaunaGrafhic

Fil

Font

Irene López Leon

Juanjo Surace

Mireya

TAKER ONE

El Municipi de Penelles

El terme municipal de Penelles està adscrit  a la  comarca de la Noguera, als peus de la serra de Bellmunt-Almenara i abasta un territori de 26 km2

Els llocs d’interès dins del nucli: la plaça Major, dues esglésies, una font centenària, una creu de terme gòtica però des de fa tres anys Penelles també és un Museu a l’aire lliure.

Textos i fotos © Maria Rosa Ferré.

Prohibida la seva reproducció sense permís de l’autora.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s