La Cerdanya, parada i fonda.

13949094981_f2dc7c67e0_oM’agrada visitar La Cerdanya al menys quatre vegades l’any, una a cada estació, però sempre en èpoques de poc turisme i sobre tot per accedir a llocs poc visitats o despoblats i especialment gaudir de les vistes a la Serra del Cadí.

13946454981_ac6a39ba07_oAnar a la Cerdanya es gaudir de paisatge, de cultura, de gastronomia, de senderisme. Ho té tot, fins i tot vinyes perquè els que som de terres vinícoles no ens sentim tant lluny de casa. Aquestes de moment hi son de forma experimental i es poden localitzar a Bolvir i a Riu, tot i que sembla que es poden incrementar, ja que el canvi climàtic pot fomentar més plantacions.

13953095411_e15ab7b0e8_oM’agrada redescobrir qualsevol dels seus 17 municipis. Ara per ara ja els conec a tots. Tinc però especial predilecció per Bellver de Cerdanya, Bolvir, Isòvol, Puigcerdà, Lles, Ger, Martinet…

IMG_4486 (2)Seguir el romànic, les fires de productes artesans, agrícoles i ramaderes, es una altre manera de conèixer el territori.

IMG_4403 (2)Per mi, Puigcerdà es una visita i estada obligada, sobre tot a primers de novembre que amb l’excusa de la Fira del Cavall, es una magnífica oportunitat per captar la tardor en tota la seva essència. El bullici comercial del centre de la Vila, presidida per l’antic campanar i tot caminant fins acostar-se al Llac i el parc Shierbeck, on gaudir del paisatge i la natura, sobre tot a la tardor, que està guarnit de mil colors. Una altre excusa es la de visitar uns bons amics, el Josep Maria i l’Anna que viuen a La Guingueta d’Àneu.

5258666408_0707ebe56b_oA tots els nuclis però, destaquen per una riquesa arquitectònica religiosa romànica i la ramaderia del cavall Pirinenc Català ha passat a ser la imatge emblemàtica del territori. La neu i el turisme – pot ser a vegades massa invasiu – han passat a formar part important de l’economia de la Cerdanya que ha vist com creixia en nombre de construccions, encara que controlades, molt importants, creant problemes de tràfic molt dens en hores puntes.

14196673713_f8c07007bb_oEs important també destacar que a la Cerdanya es poden localitzar nombrosos productes autòctons, per a la seva privilegiada situació geogràfica, principalment el tradicional “Trinxat” “Conill amb cremalloles” etc.  i en general la cuina autòctona i natural exclusiva de la vall.

En definitiva, per mi anar a la Cerdanya es oblidar-me de tot, passar uns dies veient un paisatge fantàstic, fotografiar-ho tot i tornar amb les energies ben carregades de natura ¡

Fotos i text propietat de © M. Rosa Ferré i no es pot reproduïr sense el seu permís.

Totes les meves fotos: https://www.flickr.com/photos/mrosa-ferre/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s