El verol dels raïms

2-2+

Una de les imatges més boniques que es produeixen a les vinyes del Penedès a partir de mitjans de juliol, es el verol (envero en castellà) dels raïms negres.

Tot un luxe per la vista.

Existeixen moltes varietats de raïms negres al Penedès que ofereixen l’espectacle del verol: Syrah, Garnatxa, Monastrell, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Samsó i Ull de Llebre. Moltes d’elles recuperades.

1-2

Una explossió de colors i un espectacle de la naturalesa. A mi m’agrada molt seguir les vinyes per localitzar-los i buscar per molts indrets les varietats primarenques com la de l’Ull de Llebre o les més tardanes com el Sumoll.

28788643376_e1e6a4b588_o

Quan els raïms inicien el verol, ja comença el compte enrera cap a la verema. Més o menys es diu que a partir del verol, han de passar 30 o 40 dies, per tant a finals d’agost, ja tornarem a veure els tractors amunt i avall, els nervis, les hores i hores d’espera als cellers, la calor que passen els collidors, però tambè la festa que significa collir el fruit dels ceps conreats amb molt d’amor tot l’any. Esperem que el temps acompanyi i que el canvi cimàtic no ens afecti gaire a les nostres vinyes.

El Penedès es molt privilegiat en aquest sentit i entre tots i totes hem d’aconseguir que res d’aixó canvii.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s